USR ZALĂU: Drumul comunal DC80 CRASNA-MARIN plasat între autorități

USR ZALĂU: Drumul comunal DC80 CRASNA-MARIN plasat între autorități

Uniunea Salvați România Filiala Zalău a trimis o solicitare către d-l primar al comunei Crasna și către Consiliul Local Crasna, solicitare cuprinzând constatările noastre precum și sesizări ale locuitorilor din zonă, privind infrastructura în satele aferente comunei.

Cei care trec zilnic cu mașina cunosc starea drumului DC 80 CRASNA-MARIN. Am cerut informații privind reabilitarea acestui drum, aflat la ora actuală sub orice critică. Răspunsul autorităților :

,, Drumul urmează să fie încadrat în drum județean. În acest sens Consiliul Local Crasna a adoptat în 20.06.2019 o hotărâre.,,

Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare specifică clar condițiile în care un drum este încadrat într-o categorie sau alta, precum și condițiile în care un drum poate trece dintr-o categorie în alta. Hotărârea se află acum în mâna Consiliului Județean Sălaj. Nu știm care va fi răspunsul consilierilor județeni, însă știm clar un lucru. Pasat de la o autoritate la alta, acest drum va rămâne și în acest an, în aceeași stare. Asta spre disperarea celor care trec zilnic pe aici. Între timp, după sesizarea noastră, gropile din asfalt au fost umplute cu pietriș, o soluție deloc satisfăcătoare.

Referitor la DJ 191C acesta va intra conform promisiunilor CJ Sălaj in reabilitare prin POR 2014-2020. Așteptăm și noi și locuitorii din zonă respectarea promisiunilor.

Am semnalat de asemenea starea drumurilor din satele aparținătoare localităților Crasna, Huseni, Marin și Ratin precum și lipsa indicatoarelor rutiere în satul Marin fapt care poate duce la accidente.
Răspunsul autorităților locale a fost că, pentru localitatea Marin există un proiect depus la Fondul de Dezvoltare și Investiții privind atât asfaltarea ulițelor precum și amplasarea de indicatoare rutiere.
Deși am cerut, pentru informarea locuitorilor, o situație existentă a drumurilor ( ulițelor) asfaltate, precum și pentru câte se are în vedere asfaltarea lor în cele patru sate, Crasna, Huseni, Marin și Ratin, nu am primit un răspuns.

În răspunsul primit se mai arată că, în primăvara acestui an a fost finalizat proiectul de canalizare a satului Marin, după care au fost demarate lucrări de refacere a infrastructurii afectate de implementarea proiectului, constând în pietruirea ulițelor. Deși din discuțiile avute cu localnicii, aceștia sunt nemulțumiți de felul în care s-a efectuat această pietruire.

Răspunsul autoritățile locale din UAT Crasna vrea sa arate o preocupare față de problemele cetățenilor. Nu negăm că este așa. Însă, în momentul în care nu prezinți date concrete, termene de finalizare a lucrărilor etc. credem că nu este un răspuns pe seama dorinței celor care trăiesc în zonă, ci mai degrabă un răspuns superficial, dat doar din obligația ce derivă din lege. De asemenea cei care conduc comuna știu, sau ar trebui să știe, că problemele sunt mult mai multe. Locuitorii satelor aferente se plâng de faptul că majoritatea investițiilor merg doar spre centrul de comună. Problemele comunităților locale nu trebuie privite politicianist sau prin prisma voturilor aduse de o comunitate sau alta. Una din obligațiile unei autorități publice locale este dialogul cu TOȚI cetățenii și binenteles, rezolvarea problemelor acestora. Cerem domnului primar și consilierilor locali un dialog real cu locuitorii satelor care aparțin de comuna Crasna și implicare în rezolvarea aspectelor semnalate de aceștia.

Leave a comment